Google+ voor Sierteelt

Ondanks dat Google+ één van de grootste sociale netwerken ter wereld is, is het gelijk ook het meest onbegrepen netwerk wat er is. Veel mensen uit de sierteelt die ik spreek gebruiken het niet of weten niet hoe ze Google+ kunnen toepassen voor hun bedrijf. Google+ kan echter zeer belangrijk zijn. Google+ zou binnen elke marketingstrategie moeten zitten, ook bij jouw bedrijf, als je dat al niet hebt gedaan.

Wat is Google+?

Google+ is net als facebook en Twitter een social media netwerk. Maar het is meer dan dat. Het is een integratie van een sociaal medium met alle producten van de stal van Google (zoals bijvoorbeeld YouTube). Google+ weegt zeer zwaar bij de SEO (Search Engine Optimization = zoekmachineoptimalisatie).

Google indexeert zijn Google+ pagina’s op dezelfde manier als bij webpagina’s. Alle berichten in Google+ zijn daardoor gemakkelijk vindbaar in de zoekresultaten. Ze komen ook hoger in de zoekresultaten en ze zijn voor een langere periode zichtbaar dan bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Peter Manders Bloemist is een goed voorbeeld daarvan.

Peter manders bloemist

Google+ bestaat pas sinds 28 Juni 2011 en is in ruim twee jaar het op 1 na grootste netwerk geworden na Facebook met meer dan 360 miljoen(!) gebruikers.
Ook al is Google+ in Nederland nog niet zo populair als Facebook, Google+ is het snelst groeiende sociale medium ooit.

 

Wat Maakt Google+ nu zo handig?

Google+ stelt je in staat video’s, foto’s en tekst te posten, net zoals bij Facebook. De functionaliteiten zijn echter veel gemakkelijker èn uitgebreider. Google heeft de beste social media overgenomen en die verbeterd. Ook al staat Google+ in Nederland nog in de kinderschoenen, het is een netwerk dat je als bedrijf niet kunt negeren. Op dit moment gebruiken al veel grote internationale bedrijven Google+ om bijvoorbeeld hangouts te creëren rondom een bepaald thema of event.

Wat zijn de voordelen van Google+?

 • Kringen

  Google+ heeft Kringen geïntroduceerd wat gebruikers helpt bepaalde content wel en andere content niet met bepaalde personen te delen. Het targeten van bepaalde doelgroepen is zo veel eenvoudiger dan bij Facebook of Twitter.

 • Hangouts

  Daarnaast heeft Google+ hangouts gecreëerd, die een video- of tekst chat mogelijk maken met meerdere mensen tegelijk.

 • Foto’s bewerken

  Recentelijk heeft Google+ het zeer makkelijk gemaakt om foto’s te bewerken die je wilt posten in het netwerk, erg handig als je geen grafisch designer bent die een goed fotoshop programma heeft.

 • Hashtags (#)

  Ook Google gebruikt hashtags (#) om zoeken makkelijker te maken en toont deze op de pagina. Als Google+ gebruiker heb je zo een enorm extra bereik, want ook niet gebruikers zoeken met hashtags. Je hebt dus kans om viral te gaan als je in jouw posts de relevante hashtags gebruikt.

 • Events

  Op Google+ is het erg eenvoudig een event aan te maken en uitnodigingen daarvan te sturen naar je cirkels, of naar bepaalde personen in je cirkels.

Waarom is Google+ belangrijk?

 • Betere vindbaarheid op internet
 • Etaleren van bedrijf
 • Promoten van producten en diensten
 • Betrekken van klanten
 • Gerichte campagnes maken

 

Google+ in Nederland nog in de beginfase

Toch zijn er een flink aantal bloemisten en kwekers actief op Google+. Hebben zij in hun cirkels veel (potentiële) klanten? Maken ze gebruik van de mogelijkheden? Ik weet het niet. Vertel het mij, ik ben benieuwd!

Tagged on: